Jak vynutit MacOS Ignorovat veřejnou WiFi síť


Jak vynutit MacOS Ignorovat veřejnou WiFi síť

Veřejné WiFi, aka bezplatný internet je základem kaváren. Je to stejně důležité jako samotná káva a často kvalita internetových stránek ovlivňuje hodnocení, které kavárna získá. Zatímco volné, otevřené, veřejné WiFi je hezké, může to být také bezpečnostní hrozba. Ve skutečnosti je připojení k neznámým sítím často označováno jako špatný nápad. Jediný důvod, proč to neplatí pro bezplatné WiFi, je to, že je zdarma. Zde je návod, jak vynutit, aby služba MacOS ignorovala veřejnou síť WiFi.

Je to pro veřejné WiFi sítě, které nejsou ukládány do vašeho MacBooku. Když jste v dosahu veřejné sítě a síla signálu je dobrá, může se k němu připojit jakékoli zařízení, které se může pokusit připojit. Protože nemusíte zadávat heslo, spojení bude provedeno a nebudete to vědět.

Ignorovat veřejnou WiFi síť

Otevřete Terminal a spusťte následující příkaz,

networksetup -removepreferredwirelessnetwork en1 SSID

Nahraďte "SSID" s názvem sítě, kterou chcete ignorovat. Například pokud je síť nazývána "Free Internet", příkaz by vypadal takto:

networksetup -removepreferredwirelessnetwork en1 Free Internet

Tento příkaz by měl pracovat na většině systémů, ale v případě, že to nebude, zkuste nahradit "en1" za "en0".


Jak automaticky povolit Nerušit při sdílení obrazovky na ploše [MacOS]

Jak automaticky povolit Nerušit při sdílení obrazovky na ploše [MacOS]

Není nic jako oznámení přerušit schůzku. Schůzky již nejsou omezeny na jednu místnost. Jsou virtuální a existují aplikace určené pro virtuální schůzky a přicházejí s videohovory a nástroji pro sdílení obrazovky. Bohužel tyto nástroje nemají příliš mnoho informací o vašem systému. Tlačítko je aplikace vytvořená speciálně pro tento účel.

(Mac-os-x)

Jak zastavit synchronizaci aplikace iTunes pokaždé, když připojujete iPhone

Jak zastavit synchronizaci aplikace iTunes pokaždé, když připojujete iPhone

Když připojíte svůj iPhone k počítači nebo počítači Mac, iTunes se automaticky spustí. Nikdy se neptá, jestli chcete, aby se otevíral při každém připojení telefonu nebo tabletu. Prostě to dělá. Neexistuje žádný zabudovaný způsob, jak to zastavit. Pokud jste na systému Windows, můžete iTunes zastavit, když se připojíte k iPhone nebo iPadu.

(Mac-os-x)